|
2006 metai. 36 (58) tomas. Straipsniai Straipsnis | Santrauka | Pilnas | | | Deimantė Adamavičiūtė, Artūras Stimbirys, Dalia Sekmokienė, Mindaugas Malakauskas, Loreta Šernienė. Pagrindiniai mikrobiologiniai pieno ir kefyro rodikliai |  |  | Dace Bārzdiņa, Daina Kairiša. Latvijos juodagalvių avių skerdenų kokybės tyrimai |  |  | Jonas Jatkauskas, Vilma Vrotniakienė. Mitybinių medžiagų panaudojimas, šeriant melžiamas karves silosu, pagamintu su Lactobacillus Rhamnosus ir Propionibacterium Freudenreichii priedu |  |  | Rafaels Joffe, Edgars Baranovičs. Karvių mastitas – pirminis pieno ir pieno produktų užkrėtimo šaltinis S. aureus enterotoksinais |  |  | Česlovas Jukna, Vigilijus Jukna, Nijolė Pečiulaitienė. Lietuvos juodmargių bulių įtaka palikuonių penėjimosi ir mėsinėms savybėms |  |  | Helgi Kaldmäe, Marko Kass, Olav Kärt, Andres Olt. Temperatūros įtaka rapsų sėklų išspaudų proteinų skaidymuisi |  |  | Jonė Kantautaitė, Vaidas Oberauskas, Rasa Sutkevičienė, Antanas Sederevičius. Probiotinių laktobacilų padermių įtaka naujagimių veršelių mikrobiologiniams rodikliams fekalijose |  |  | Inga Kepalienė, Rasa Bobinienė, Vytautas Sirvydis, Manefa Miškinienė, Vytautas Semaška, Ramunė Čepulienė, Diana Gudavičiūtė, Danius Vencius. Mikroelemento jodo įtaka viščiukų broilerių kraujo biocheminiams bei vidaus organų morfologiniams ir histologiniams rodikliams |  |  | Jacek Kondratowicz, Iwona Chwastowska, Birutė Staniškienė, Paulius Matusevičius. Mėsos konservavimas liofilizacijos metodu |  |  | Raimondas Leikus, Jūratė Norvilienė. Fermentų poveikis kiaulių produkcijos kokybei |  |  | Paulius Matusevičius, Lina Ašmenskaitė, Ana Žilinskienė, Andrzej Gugolek, Manfred O. Lorek, Areta Hartman. Probiotiko „Bioplus 2B®“ poveikis triušių produktyvumui |  |  | Sabina Mikulionienė, Friedrich Schöne, Heinz Jeroch, Birutė Kusaitė. Rapsų sėklų ir kai kurių jų produktų cheminiai tyrimai |  |  | Asta Pereckienė, Saulius Petkevičius, Mindaugas Šarkūnas. McMaster metodo modifikacijų efektyvumas diagnozuojant kiaulių virškinamojo trakto parazitus |  |  | Jaak Samarütel, Katri Ling, Hanno Jaakson, Tanel Kaart, Olav Kärt. Pirmaveršių Estijos Holšteinų organizmo būklės veršiavimosi metu įtaka produkcijai, vaisingumui ir brokavimui |  |  | Rita Šiugždinienė, Justinas Antanas Dobilas. Inaktyvuotos vakcinos nuo kiaulių raudonligės imuninių savybių tyrimas imunizuojant paršelius |  |  | Vytautas Špakauskas, Irena Klimienė, Virginija Bandzaitė. Vitamino D, kalcitonino ir parathormono kiekių kaita mastitu sergančių karvių kraujyje. |  |  | Džena Zableckienė, Bronislava Butkutė. Skirtingos botaninės sudėties ganyklinių žolynų derlius ir jo pašarinė vertė |  |  | Rasa Želvytė, Ingrida Monkevičienė, Jolita Balsytė, Antanas Sederevičius, Jonas Laugalis, Vaidas Oberauskas. Probiotiko Levucell®SC įtaka karvių didžiojo prieskrandžio fermentacinių procesų aktyvumui ir produkcijai |  |  | Vytuolis Žilaitis, Jūratė Rudejevienė, Romualdas Maruška, Algis Noreika, Genadijus Vorobjovas, Jolita Balsytė. Žemo intensyvumo lazerio terapijos įtaka karvių pieno liaukos sveikatingumui |  |  | | | | |