|
2003 metai. 22 (44) tomas. Veterinarija Straipsnis | Santrauka | Pilnas | | | E.Birģele, A. Ilgaža. Amžiaus ir šėrimo įtaka kraujo biocheminių rodiklių dinamikai veršelių ontogenezės metu po atvedimo |  |  | J. Klimaitė, R. Maruška, V. Žilaitis, A. Motiejūnas. Aktyvuotojo vandens vartojimo in vitro galimybių įvertinimas |  |  | A. Pockevičius, P. Mačiulskis, K. Lukauskas. Imunopatomorfologiniai galvijų tuberkuliozės pokyčiai |  |  | A. Sederevičius, H. Jeroch, R. Urbaitytė ir L. Danyla. L-karnitino fizinės, biocheminės ir metabolizmo savybės bei įtaka gyvulių produktyvumui ir reprodukcijai. Literatūros apžvalga ir analizė |  |  | A. Šarkinas, A. Šipailienė. Maisto saugumo didinimas natūralių medžiagų priedais |  |  |
Zootechnika Straipsnis | Santrauka | Pilnas | | | J. Jatkauskas, V. Vrotniakienė, J. Kulpys. Žolinių pašarų konservavimo kryptys ir silosavimo priedų efektyvumas |  |  | Č. Jukna, V. Jukna, A. Šimkus, J. Laugalis. Probiotiko YEASTURE įtaka veršelių augimui, pašaro virškinamumui ir sveikatai |  |  | V. Juozaitienė. Atrankos efektyvinimas gerinant juodmargių galvijų populiaciją Lietuvoje |  |  | H.Kaldmäe, M.Vadi, R.Kirsel, A.Olt. Ankštinių augalų augimo stadijos įtaka siloso virškinamumui |  |  | O. Kärt, E. Rihma, S. Tölp, T. Kaart. Sausų medžiagų įsisavinimas pirmaveršių karvių, veisiamų Estijoje, organizme laktacijos pradžioje |  |  | D.Keidāne, E.Birģele. Pašaro įtaka pH dinamikai ožkų prieskrandyje ir tinklainėje |  |  | J. Malevičiūtė, S. Tušas, I. Miceikienė. Keturių Lietuvos galvijų veislių genetinės įvairovės nustatymas pagal kraujo plazmos baltymų bei kraujo antigeninių faktorių sistemos tyrimus |  |  | A. Mikelėnas, A. Mikelėnas. Kiaulių ir jų skerdenų raumeningumo vertinimas skirtingais metodais |  |  | M. Ots, O. Kärt. Javų veislių įtaka purino junginių išskyrimui su šlapimu, šeriant avinus ankštinių augalų silosu |  |  | E. Paulauskas, J. Kulpys. Energijos ir virškinamojo lizino santykio racione įtaka kiaulienos raumeningumui |  |  | D. Ribikauskienė, I. Povilauskas. Grynaveislių Lietuvos baltųjų ir įvairių veislių mišrūnų jautrumo stresams fenotipinis vertinimas |  |  | Ž. Sederevičiūtė. Egzogeninių fermentinių kompozicijų įtaka dėsliųjų vištų organizmui pasisavinant maisto medžiagas |  |  | J. Šeškevičienė, H. Jeroch. Išlukštentų rapsų sėklų išspaudų cheminė sudėtis ir pašarinė vertė paukščiams. I dalis: cheminė sudėtis |  |  | V. Šterna, A. Jemeļjanovs. Riebalų rūgščių ir cholesterolio kiekių palyginimas Latvijos karvių piene |  |  | V. Vrotniakienė. Lietuvos juodmargių buliukų, šertų skirtingu silosu, skerdenos savybės ir mėsos kokybė |  |  | |